torsdag 7. april 2011

Flat, flatere, flatest

Stakkars Liv Signe Navarsete. Hun som har jobbet dag og natt med politisk betente saker. Som helt sikkert har ofret veldig mye, og måttet tåle enda mer det siste året. Senterpartiet har stått stormen av imponerende lenge. Den siste tiden har partiet fått kjærkommen hjelp fra Fremskrittspartiet. 

Skjermdump: tv2.no
Men så var det denne uunngåelige sykehusstriden som har ligget der og vaket. For det er ingen hemmelighet at det internt i regjeringen har vært en knallhard kamp om prioriteringene i Sykehus-Norge, og i helgen ble det klart at Sp tapte i sitt forsøk på å frede fødeavdelingen i Nordfjord, Odda og i Navarsetes egen hjembygd Lærdal.

Mens Anne Grethe Strøm-Erichsen (Ap) ble sendt først ut som ulvemat til sykehusforkjemperne på vestlandet, var det Navarsetes tur i går. Fasaden fikk sprekker og gikk i løpet av noen sekunder i tusen knas der på Operahus-gulvet i Nordfjordeid. Sykehusaksjonist Janne Endal Andersson i Eid var den som fylte statsrådens beger så til de grader at det omsider rant over. Foran de fremmøtte - og for vidåpent TV 2-kamera - langet hun ut mot trebarnsmoren. Grensen var nådd. Nok var nok.

Men var det lurt? Det er grunn til å tro at hun angret i det hun nærmest ropte: ”Du vet ikke hva du snakker om. Du vet ikke hva du snakker om. Det er jeg som har sittet og forhandlet. Det er jeg som har sittet og forhandlet i lange dager og lange netter i flere timers telefonkonferanser. Jeg aksepterer ikke at du står her og sier at Senterpartiet... Jeg har brukt dager og netter på denne saken her. Og så skal jeg stå her og få kjeft". 

Ja, slik kan det også oppleves når man ikke har greid å innfri den viktigste saken for velgerne akkurat der i traktene. Det kan hende man må tåle litt kjeft fra de som nå må kjøre timesvis i bil på elendige veier. Med pressrier. 

Vel, altså. I dag forteller mediene at Senterpartiets leder kaster seg på jeg legger meg flat-trenden. Hun har sågar ringt den hudflettede I Nordfjordeid og sagt unnskyld. Da svir det nok ekstra at Dagens Næringsliv smeller til med nærbilde av en smilende Jens Stoltenberg på sin forside, akkompagnert av tittelen “Det å kjefte og smelle er ikke uttrykk for styrke.” Au.

Faksimile: DN 7. april 2011.
Snakk om timing. Tenker de gruskoser seg på DN-desken i dag. Selv om saken egentlig handler om at regjeringssjefen fra Nordberg kan bli den lengstsittende Ap-leder siden Gerhardsen. Ingressen på side 6-7 setter spikeren ytterligere på plass: 
“Etter snart ti år som partileder forklarer jens Stoltenberg hvorfor konfrontasjon er et tegn på svakhet, mens tålmodighet beviser styrke.

Mulig det skal mer til enn zen-coaching for å hanskes med denne. 


(Dagen etter, altså fredag 8. april gir DNs fremragende kommentator Kjetil B. Alstadheim sin analyse av saken: Navarrrggsete! Les kommentaren og døm selv.)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar